måndag 13 juli 2009



Hm, oh yes.
Sex Pistols, The Clash & The Ramones. Bästa punk banden någonsin.
Specielt The Pistols. Kärlek på dem.

Vill bara säga DAMN NANCY SPUNGEN för att du drog in heroin i Sid's liv. Eller ja, Simon Ritchie's liv. Jag anser iallafall att hon förstörde honom.

Sid's och Nancy's liv bestod av droger, alkohol och självförstörelse. De närmare bodde på rum 100 på Chelsea Hotel i New York. Den 11 - 12 oktober 1978 hade de en fest, där gamla rockstjärnor, vänner från drogvärlden och objudna gäster dök upp. Sid däckade tidigt, och när han vaknade på morgonen hittade han Nancy knivhuggen och död under handfatet. Hon hade blivit huggen i magen och sedan förblödit tills döds. Sid åtalades för mordet, trots sin förvirring.

Den 2 februari 1979 hölls en fest hos Sid's nya flickvän Michelle Robinson för att fira frisläppandet mot borgen. Han hade varit drogfri under tiden på fängelset, men fick på festen heroin av sin mamma och tog en överdos. Han återupplivades men ville inte åka till sjukhuset. Senare somnade han, och vaknade aldrig igen. De anhöriga fick veta att heroinöverdoser med sömn kort efteråt gör att hjärtats slag saktas ned, och de hade hänt när Sid sov.
Det har också spekulerats att Sid's egna mamma injicerat ännu mera heroin medans Sid sov för att avsluta hans lidande.
Det heroin som Sid tog den kvällen, var 80 % rent. 22 % ansågs vara starkt, och eftersom Sid varit ren en längre tid så gör det att hans död kan förklaras med att hans kropp inte var tolerant nog.

Det mest accepterade sättet att se på Nancys och Sids dödsfall är mord och självmord.

Om Sid inte hade dött, så tror inte jag att The Pistols hade splittras förän senare än det ursprungligen gjorde. Vilket hade gjort att punken varat längre än det gjorde. Min åsikt.

Jag hade tråkigt, så var tvungen :-)
Puss.
/ v

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar